Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

LG - "το σκεπτόμενο smartphone"


Ένα τηλέφωνο που θα σε σκέφτεται και θα επεμβαίνει στη ζωή σου θα δημιουργήσει η LG, ένα project που ονομάζει "το σκεπτόμενο smartphone".


Η συσκευή που οραματίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της LG είναι ένα "σκεπτόμενο smartphone" το οποίο προλαμβάνει λάθη και προτείνει λύσεις.


Για παράδειγμα αν κάποιος έχει βάλει ξυπνητήρι στις 7 το πρωί και η συσκευή δει ότι η κίνηση είναι πολύ αυξημένη μετά τις 6 το πρωί, τότε αυτόματα θα προσαρμόσει το ξυπνητήρι μισή ώρα νωρίτερα κι έτσι το ξυπνητήρι θα χτυπήσει στις 6Η30.

Με αυτόν τον τρόπο ο κάτοχος του κινητού θα προλάβει το ραντεβού του.

Το τηλέφωνο θα εξετάζει μια σειρά από παραμέτρους που ορίζει ο χρήστης και στη συνέχεια θα προτείνει λύσεις ή θα παίρνει πρωτοβουλίες προκειμένου να σώσει τον χρήστη του από δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τα τηλέφωνα μπορεί να μην έχουν νοημοσύνη όμως έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από δεδομένα ακόμα κι όταν εμείς κοιμόμαστε ή είμαστε απασχολημένοι.

Με βάση αυτά τα δεδομένα αλλά και τις ανάγκες μας, μπορούν να λαμβάνουν κάποιες πρωτοβουλίες για να μας διευκολύνουν τη ζωή.

Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια της Google και της μηχανής αναζήτησης, διαφόρων πηγών πληροφόρησης για τον καιρό, την κίνηση κλπ καθώς και έξυπνες τεχνολογίες όπως η NFC που βελτιώνουν κατά πολύ την καθημερινή μας επικοινωνία.

Πέρα από το έξυπνο τηλέφωνο, το αφεντικό της LG ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν θα λανσάρει ένα smartphone των 100 δολαρίων μέχρι να σιγουρευτεί ότι ένα τέτοιο τηλέφωνο θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία που αρμόζει στην LG.


πηγή:e-go.gr