Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Galaxy SIII vs. iPhone 4S: Ποιό "πούλησε" περισσότερο;

Εκτός από την ανοικτή δικαστική διαμάχη που έχουν η Apple κι η Samsung σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο, το κύριο ζήτημα που τις "καίει" δεν είναι άλλο από τις πωλήσεις, αφού η καθεμία διεκδικεί για λογαριασμό της την πρωτιά.

Για το τρίτο τρίμηνο του 2012, η Samsung έκανε για πρώτη φορά την ανατροπή, χάρη στη ναυαρχίδα των smartphones της, το Galaxy SIII, το οποίο για πρώτη φορά ξεπέρασε σε πωλήσεις το iPhone 4S της Apple κι έγινε το smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, βάσει έρευνας της εταιρείας Strategy Analytics.
Αναλυτικότερα, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, πωλήθηκαν 18 εκατομμύρια συσκευές της Samsung, ενώ 16,2 εκατομμύρια συσκευές της Apple.
"Το Galaxy S III έχει πιάσει το εντυπωσιακό μερίδιο του 11% στο σύνολο των smartphones που αποστέλλονται παγκοσμίως κι έχει γίνει για πρώτη φορά το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο", δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής, Νιλ Σα (Neil Shah). Συμπλήρωσε: "Μια μεγάλη οθόνη αφής, εκτεταμένη διανομή σε δεκάδες χώρες και γενναιόδωρες επιδοτήσεις ήταν από τις κύριες αιτίες της επιτυχίας του Galaxy S3".
Βέβαια, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποια θα είναι τα νούμερα του επόμενου τριμήνου οπότε και θα έχει μπει στο παιχνίδι και το νέο iPhone 5 της Apple, ενώ να μην ξεχνάμε ότι πολλοί καταναλωτές είχαν κρατήσει στάση αναμονής εν όψει της κυκλοφορίας του.
Ο Νιλ Μόουστον (Neil Mawston) της Strategy Analytics δήλωσε ότι το Galaxy SIII έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλές αν κι εκτιμά ότι το iPhone 5 θα του "κλέψει" την πρωτιά. Βασίζεται στο γεγονός ότι έκανε ιδιαίτερα εντυπωσιακή είσοδο στην αγορά, πουλώντας 6 εκατομμύρια συσκευές μέσα στις μόλις 5 ημέρες που είχαν μείνει για να κλείσει το τρίτο τρίμηνο, το οποίο κι εξετάζουμε στην παρούσα φάση.

πηγή:e-go.gr